De leukste opleiding: Word gedragsinstructeur!

Eerstvolgende startmogelijkheid: februari 2019!

In samenwerking met e-quine.com bieden wij sinds 2013 de mogelijkheid om - naast de gewone cursussen - een opleiding te volgen. Deze opleiding helpt jou een goede relatie met je paard op te bouwen en gaat je (als je dat wilt) opleiden tot instructeur Paard & Gedrag. 

   

Studieopbouw en resultaat

De opleiding bestaat uit drie niveaus waarin je je kennis verdiept en in de praktijk toepast. De niveaus volgen elkaar op qua moeilijkheidsgraad en verdieping. Ieder niveau helpt je om je kennis te verdiepen, de relatie met je paard te verbeteren of zelfs in de praktijk aan de slag te gaan om paarden en eigenaren te helpen met verschillende uitdagingen en vragen. Ook besteden we aandacht aan didactiek en zelfontwikkeling. Je hoeft geen eigen paard te hebben voor deze opleiding. We werken met lespaarden die tot onze beschikking staan en ook werken we regelmatig bij particuliere eigenaren.

Iedere niveau wordt afgesloten met theorie- en praktijkexamens. De e-cursussen van e-quine.com ondersteunen je bij de thuisstudie. Ook werkbezoeken bij verschillende bedrijven en instellingen behoren tot de stof.

Na afronden van alle niveaus ben je 'Instructeur Paard & Gedrag'. Je kunt dan als allround gedragstrainer van paarden aan de slag. Je hebt voldoende kennis en ervaring om ook de uitdagende problemen aan te pakken.

Het is ook mogelijk om enkel het eerste niveau van de opleiding te volgen wanneer je niet de ambitie hebt om daadwerkelijk als gedragstrainer aan de slag te gaan, maar gewoon je kennis over paarden en hun training wilt uitbreiden.

Niveau 1

Wil jij meer leren over het paard en zijn natuurlijke gedrag? Wat vertelt hij je en hoe kun je ervoor zorgen dat hij zich goed voelt? Het eerste niveau van de opleiding besteedt hier met name aandacht aan. Dit niveau is dan ook een goede basis voor mensen die net starten met het trainen van paarden, of de aanschaf van een eigen paard overwegen. Op dit eerste niveau van de opleiding krijg je alle informatie die nodig is om een goede relatie met een paard op te bouwen.

Niveau 2

Het doel van dit niveau is om je verder te verdiepen in alle facetten die nodig zijn om zelfstandig een paard met uitdagender gedrag te kunnen trainen. Je kunt hierbij denken aan een paard dat de trailer niet in wil lopen, schrik- en obstakel vraagstukken, grondwerk, hoefsmid- en dierenarts problemen of dominantie. Natuurlijk speelt ook de begeleiding van de eigenaar van het paard hierin een belangrijke rol.

Niveau 3

In dit niveau kijken we naar afwijkend gedrag en gebruiken we hartslagmeters om een nog beter beeld te krijgen van de training. Je gaat zelfstandig aan de slag met een behandelplan en het begeleiden van de eigenaar. Om nog meer verdieping te krijgen over taal en het instinctieve gedrag van het paard, werken we met 'untouched veulens'. Je leert hoe je wilde, moeilijke paarden vangt en hoe je ze motiveert om mee te werken. Als gedragstrainer ga je vaak als ZZP-er aan de slag. Hoe moet je bedrijfsvoering en organisatie er uitzien? Waar moet je aan denken bij marketing en communicatie? Verschillende ervaren ondernemers adviseren je hierbij.

Iets voor jou?

Alle informatie over de opleiding kun je vinden in de studiegids. Je kunt deze hier bekijken. Het inschrijfformulier kun je hier downloaden, invullen en naar ons e-mailen via info@e-quine.com. De eerstvolgende mogelijkheid om te starten met de opleiding is februari 2019. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op!