Cursussen en opleiding

Onze cursussen zijn bedoeld om meer inzicht te geven in het natuurlijk gedrag van het paard en de communicatie tussen mens en paard te verbeteren. Hieronder vindt u het volledige cursusaanbod wat op het trainingscentrum in Gouda wordt aangeboden. De trainingen worden gegeven door Annemarie van der Toorn en eventueel een andere (externe) instructeur.

Een aantal praktische punten:

  • Onze cursussen zijn toegankelijk voor mensen mét, maar zeker ook voor mensen zonder ervaring met paarden. De minimumleeftijd is 16 jaar.
  • Het is voor de praktische cursussen mogelijk om, na overleg met ons, een eigen paard mee te nemen
  • Ons gehele cursusaanbod is modulair, er is dus geen enkele verplichting tot het volgen van alle cursussen
  • Een aantal van onze cursussen wordt ondersteund door een e-cursus van het online leerplatform www.e-quine.com. Dit biedt de mogelijkheid om het theoretische gedeelte van de cursus vooraf thuis te bestuderen of later nog eens terug te lezen.


Cursusaanbod:
Klik op de cursusnaam voor een uitgebreidere omschrijving van de inhoud.

Communicatie I
Communicatie II
Veilig Trailerladen 
Paardenpsychologie 
• Grondwerk & Obstakeltraining
Werken met dubbele lijnen 
• Massage 
 Opleiding Intructeur Paard & Gedrag
Naast de losse cursussen bieden we ook de mogelijkheid om een volledige opleiding te volgen. Deze opleiding bieden we aan in samenwerking met e-quine.com. We leiden je op tot instructeur Paard & Gedrag en helpen jou om een goede relatie met je paard op te bouwen. De opleiding bestaat uit drie niveaus waarin je in ieder niveau je kennis verdiept. Uiteraard is het ook mogelijk om alleen het eerste niveau van de opleiding te volgen om je basiskennis over paarden en de training daarvan uit te breiden. Uiteindelijk leer je vanaf niveau twee of drie eigenaren van paarden met gedragsproblemen helpen. Wil je meer informatie over de opleiding, klik dan hier
 

Voor individuele en/of team coaching kunt u een email sturen naar: info@annemarievandertoorn.nl